Milieubewust onkruidbeheer

Efficiënt onkruidbestrijden met gebruik van heet water.
Een bewuste keuze voor mens, dier en milieu!
 

Door de nieuwe wetgeving die vanaf het voorjaar van 2016 het gebruik van chemische bestrijdingsmiddelen verbiedt, waren wij als bedrijf genoodzaakt om een andere oplossing te zoeken voor het bestrijden van onkruid. In oktober 2016 hebben we de knoop doorgehakt en hebben we in een Weed Solution mini van Aqualutions® geïnvesteerd.

Efficiënt onkruidbestrijden met gebruik van heet water.
Een bewuste keuze voor mens, dier en milieu!

Onkruid bestrijden

Hoe werkt heet water onkruidbestrijding? Door het onkruid te besproeien met heetwater (99,5°C) wordt de celstructuur vernietigd en wordt de plant tot in de wortel bestreden. Het hete water kan met een vaste spuitbalk gebruikt worden op verharding of halfverharding en door middel van sproeilansen of handspuitbalk kan ook op moeilijk bereikbare plaatsen worden bestreden. Doordat wij gebruik maken van een korte slang, blijft de temperatuur behouden en werkt het zo efficiënt mogelijk.
 

Groene aanslag verwijderen

Het reinigen van vlonders, tuinmuren, tuinmeubilair en speeltoestellen wordt mogelijk door één simpele handeling. Doordat de het een 2 in 1 machine is kunnen wij niet alleen uw onkruid bestrijden maar ook reiningen door middel van hogedruk.
In de herfst en winter is het in Nederland vaak nat. Hierdoor ontstaat groene aanslag op uw bestrating. Dit ziet er niet mooi uit en kan bovendien gevaarlijk zijn doordat de groene aanslag erg glad kan zijn. Ook voor het verwijderen van deze groene aanslag kan de machine uitkomst bieden.
 

In onderstaande video zijn de werkzaamheden te zien.