Go Green!

Van levering tot aanleg!

De groene trend van het moment is toch wel een sedum dak. In deze tijd waarin zorg dragen voor het klimaat en duurzaam leven een belangrijke rol speelt is een groen dak een prachtige aanvulling hierop. Ligt de tuin vol met tegels dan is dit een klimaatvriendelijk stukje extra groen in de tuin en een groendak draagt bij aan de biodiversiteit. Het plaatsten van Sedum kan op een dak van een garage, schuur, uitbouw of overkapping en geeft direct een natuurlijke uitstraling. Een sedum dak is gemakkelijk zelf te leggen, maar Tuinonderhoud Bijma kan dit ook voor u doen!

Soorten groene daken

 Wij werken met 3 soorten groene daken:

  • Regulier groen dak met sedumtrays / sedumcassettes

  • Sedummixmatten

  • Lichtgewicht groen dak

 

Alle voordelen van een groen dak
Absorbeert regenwater.png   Waterretentie
Waterretentie betekent letterlijk: “ophouden van water”. Een groen dak zorgt dus voor een langzamere afvoer naar het riool door water vast te houden. Het water wordt langzaam gezuiverd en de plantjes verbruiken een deel van het water waardoor de piekbelasting op het riool flink wordt verminderd.
zorgt voor schonere lucht.png   Constante luchtzuivering
Net als andere planten zorgt een dak vol met sedum ervoor dat er fijnstof uit de lucht wordt omgezet van CO2 naar zuurstof. Hierdoor zorgt een groen dak voor een schonere lucht en draag je bij aan de luchtzuivering.
Verlaagt omgevingstemperatuur.png   Lagere omgevingstemperatuur
Planten absorberen ongeveer 50% van het zonlicht, waardoor er een koeler en aangenamer klimaat wordt gecreëerd. Daarbij werkt een groen dak ook isolerend. Hierdoor blijft de temperatuur in huis lager tijdens de zomermaanden en hoger in de winter.
Verhoogt rendement zonnepanelen.png   Positief effect op zonnepanelen
Een groen dak zorgt voor isolatie, waardoor de temperatuur op het dak koeler blijft. Dankzij een koeler dak kunnen zonnepanelen een hoger rendement opleveren. In sommige gevallen scheelt het wel 11%.
Verlengt levensduur dak.png   Duurzamer dak
Een groen dak staat bloot aan weersinvloeden als zon, regen, wind en temperatuurwisselingen. Het resultaat is dat je dak hiertegen wordt beschermd. De levensduur van het dak wordt hierdoor verdubbeld of zelfs verdrievoudigd. Zo heb je de investering in een groen dak binnen 8 tot 21 jaar terugverdiend.
Creeert waardevermeerdering pand.png   Hogere pandwaarde
Waar vele verbeteringen aan een pand niets doen met de waarde, zorgt een groen dak voor een waardevermeerdering. De combinatie van uitstraling, verlaagde energiekosten en de hogere duurzaamheid van het dak zorgt hiervoor.
Verhoogt biodiversiteit.png   Positieve bijdrage biodiversiteit
De plantjes die worden gebruikt voor een groen dak hebben een positieve bijdrage aan de biodiversiteit. De Sedum plantjes trekken insecten en bijen aan, waardoor het ook een betere leefomgeving wordt voor vogels.
Verhoogt gevoel van well-being.png   Verhoogt welzijn
Groen doet een mens goed, dus leven en werken in een groene omgeving verhoogt het welzijn van iedereen. Een groen dak zorgt voor een mindere mate van stress en biedt ontspanning.
Direct groen, weinig onderhoud.png   Snel en makkelijk
De sedumtrays en sedummatten zijn makkelijk te hanteren en goed te verwerken. Doordat de trays en matten bij levering al een bedekkingsgraad van 95% heeft, creëer je gemakkelijk een direct groen resultaat. Daarbij is het benodigd onderhoud minimaal.
Levert tijds- en kostenbesparing.png   Tijds- en kostenbesparing
Met behulp van de trays en matten is een groen dak snel te realiseren. In tegenstelling tot het los inplanten van plugplanten is de aanleg van een groen dak erg gemakkelijk en snel. Ook is het onderhoud minimaal, wat je tijdswinst en kostenbesparing oplevert.
erosiewering.png   Erosiewering
Een groen dak zorgt voor een solide en erosiewerende bovenlaag. Deze laag vangt alle klappen op die het dak normaal te verduren krijgt. Op daken waar veel wind staat zorgt het groene dak ervoor dat de ondergrond bij een storm niet wegwaait.
 

Is uw dak geschikt en wat voor soort sedum leg je erop?

 

Subsidie 

Wist u dat het ook mogelijk is om subsidie aan te vragen voor de aanleg van een groen dak?  Afhankelijk van uw woonplaats kunt u in aanmerking komen voor de maximale subsidie van uw gemeente.

Subsidie op je groene dak

Kan ik subsidie krijgen op mijn groene dak?
De aanleg van groene daken wordt door steeds meer gemeenten gestimuleerd door het beschikbaar stellen van subsidie. Controleer op www.energiesubsidiewijzer.nl of ook uw gemeente subsidie op groene daken verschaft! U krijgt tot wel 50% vergoed!
In het kader van duurzaamheid kiezen steeds meer gemeenten voor een subsidieregeling voor groene daken. Groene daken bufferen dusdanig veel water dat het een enorme ontlasting voor het riool betekent. Gemeente spelen daar slim op in door de aanleg van groene daken te stimuleren. Dat is immers goedkoper dan de straten openbreken en de riolering te vernieuwen.

Vraag vandaag nog een offerte op voor uw groene dak

Vul het contact formulier in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op!

Vraag een offerte aan

Laat een boodschap achter via het contactformulier.

Of bel

06 158 38 757